Kas tai?

Liofilizacija – tai džiovinimas šaltyje. Liofilizacijos proceso metu uogos ir vaisiai yra džiovinami vakuume dideliame šaltyje (iki -80 °C). Šio proceso eigoje uogose esantis vanduo ledo pavidalu pereina į garų fazę, aplendama skysčio fazę. Būtent dėl šios priežasties, po liofilizacijos uogos, vaisiai ir dažovės nekeičia formos, tūrio, spalvos, išsaugomos jų aromatinės ir skoninės savybės, o tekstūra tampa specifinė – puri ir traški. Rūgščių ir saldžių uogų bei vaisių skonis šiek tiek suintensyvėja.

 

Mažesnė pakuotė

Iš 100 g šviežių uogų, vaisių ar daržovių gaunasi apie 10 g liofilizuotų.

Išsaugomas kvapas ir forma

Iš maisto pašalinus beveik visą vandenį, produktų kvapas ir forma išlieka nepakitę

Tikras skonis

Džiovintas šaltyje skonis prilygsta šviežiems vaisiams, daržovėms ar prieskoniams.

Produktai

Turėkite visuomet virtuvėje džiovintų šaltyje skonių, ir jūsų kiekvienos dienos maistas bei užkandžiai įgaus kitus atspalvius. Uogų, daržovių, prieskonių bei kitų produktų purumas ir traškumas suteiks jūsų maisto gamybai improvizacijos džiaugsmą.