PROJEKTAI

Inovatyvių funkcinių užkandžių iš liofilizuotų žaliavų 3D spausdinimo technologijos kūrimas ,,INO-3D-KĄSNIS" Nr. 01.2.1-LVPA-K-856-02-0022

Priemonė: Eksperimentas

Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia: 2020-07-01, trukmė – 24 mėn.

Projekto biudžetas: 553 320,37 Eur

Finansavimo suma: 306 659,20 Eur

Projekto vykdytojas: UAB „Geld Baltic“

Projekto metu bus kuriamas sprendimas – inovatyvių funkcinių užkandžių iš liofilizuotų žaliavų kompozicijos, skirtos gaminti sveikus užkandžius, pasitelkiant 3D spausdinimo technologiją. Projekto pagrindinis tikslas – atlikti mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą, skirtą 3D spausdinimo technologijos pritaikymui liofilizuotų maisto produktų gamybai bei remiantis tyrimų rezultatais sukurti inovatyvių funkcinių užkandžių iš liofilizuotų žaliavų 3D spausdinimo technologiją. Produktų tikslas – aukštos kokybės sveikos mitybos funkciniai užkandžiai, pasižymintys natūralumu, ypač dideliu biologiniu aktyvumu, tvarumu bei ilga galiojimo trukme.

Projekto įgyvendinimo metu užsibrėžtiems tikslams pasiekti bus atliekamos dvi MTEP veiklos:

  1. Maketų kūrimas, testavimas, tikrinimas, imituojant realias sąlygas, jų tobulinimas
  2. Prototipų (bandomųjų versijų) kūrimas, demonstravimas, bandomosios partijos gaminimas

 

Projektas dalinai finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo (ERPF).

 

Mažesnė pakuotė

Iš 100 g šviežių uogų, vaisių ar daržovių gaunasi apie 10 g liofilizuotų.

Išsaugomas kvapas ir forma

Iš maisto pašalinus beveik visą vandenį, produktų kvapas ir forma išlieka nepakitę

Tikras skonis

Džiovintas šaltyje skonis prilygsta šviežiems vaisiams, daržovėms ar prieskoniams.

Norite sužinoti daugiau?

Ar užtenka kibiro žemuogių per dieną? Kiek vaisių rekomenduoja suvalgyti dietologai? Kas yra „Sibiro ananasas“?