SUPERGARDEN VIRTUVĖJE

Atraskite maisto gaminimo meną!

Pakeiskite maisto gaminimo įpročius!

Sukurkite gero skonio ir  maistingų savybių valgio gaminimo technologiją!

  

1.  VEGETARIŠKI SUMUŠTINIAI SU BUROKĖLIŲ HUMUSU

INGREDIENTAI:

Burokėlių humusui (250 ml):
1 skardinės (250 g) virtų avinžirnių
2 valg. š. „Supergarden“ džiovintų šaltyje burokėlių miltelių (arba 2 virtų vidutinio dydžio burokėlių)
2 valg. š. sezamų pastos („Tahini“)
2 skiltelių česnako (nebūtinai)
½ citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. malto kumino
vandens

Patiekti:
alyvuogių aliejaus
šviežių prieskoninių žolelių
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
paskrudintų sezamų sėklų

Sumuštiniui:
4 riekelių tamsios duonos
tepamojo sūrelio su žalumynais (pvz., „Philadelphia“)
burokėlių humuso
½ avokado
saujelės gražgarsčių (ar kitų mėgstamų žalių salotų)
kelių agurko griežinėlių

Gaminame:

1. Paruoškite humusą. Avinžirnius iš skardinės nuvarvinkite ir labai gerai nusausinkite. Spausdami tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles.
2. Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki visiškai vientisos masės.
3. Jei humusas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens – tiek, kad gautumėte tinkamą konsistenciją.
4. Perdėkite humusą į dubenėlį, prieš patiekdami apšlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite prieskoninėmis žolelėmis, juodaisiais pipirais, sezamų sėklomis.
5. Šaldytuve sandariame indelyje humusą laikyti galite iki 4 dienų.
6. Paruoškite sumuštinius. Duoną paskrudinkite skrudintuve arba orkaitėje.
7. Dvi duonos riekeles dosniai aptepkite tepamuoju sūreliu ir burokėlių humusu.
8. Ant viršaus paskleiskite plonai supjaustyto avokado riekeles, gražgarsčių lapelius, porą agurko griežinėlių.
9. Ant sumuštinio viršaus užvožkite antrąsias duonos riekeles. Patiekite nedelsiant!


 

2. TRAŠKIOS BATATŲ BULVYTĖS SU JOGURTINIU KRAPŲ PADAŽU

INGREDIENTAI:

Bulvytės

4 mažų saldžiųjų bulvių

 1 v.š. aliejaus

 1 v.š. krakmolo

 1/2 a.š. česnako miltelių

 1/2 a.š. maltos paprikos

 Žiupsnelio pipirų

 1/2 a.š. druskos

Padažas

 3 v.š. graikiško jogurto

 1 skiltelės česnako

 1 a.š. krapų | Tinka švieži arba džiovinti šaltyje “Supergarden“

 Druskos ir pipirų

 Šlakelio citrinos sulčių

 Gaminame:

 Bulves švariai nuplauname. Odelės nelupame.

 Bulves supjaustome lygaus dydžio šiaudeliais , beriame į gilų dubenį, užpilame šaltu vandeniu ir mirkome 30 minučių. Šis žingsnis nėra būtinas, bet padeda bulvytėms iškepti traškiai, nes mirkymo metu pašalinamas bulvėse esantis krakmolo perteklius. Bet jei skubate, tikrai galite ir praleisti!

 Bulvytes nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

 Bulvytes sumaišome su aliejumi.

 Bulvytes sumaišome su krakmolu, česnako ir paprikos milteliais bei pipirais. Stengiamės maišyti taip, kad visos bulvytės tolygiai pasidengtų. Druskos kolkas nededame – ją barstysime gale. Šis žingsnis taip pat padeda bulvytėms iškepti traškesnėms.

 Bulvytes perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dedame taip, kad jos tarpusavyje nesiliestų – tai padės bulvytėms iškepti traškiai, o ne išsitroškinti kepant glaustai.

 Kepame su vėjeliu 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių, kepimo viduryje bulvytes apverčiame.

 Iškepusias bulvytes pabarstome druska. Prieš tai paragaukite, ar druskos norisi.

 Gaminame padažą: indelyje sumaišome visus ingredientus.

 Iškepusias bulvytes patiekiame su paruoštu padažu.


 

3. BUROKĖLIŲ LATTE


INGREDIENTAI:

Burokėlių milteliai | 1a.š. Supergarden

Migdolų pienas | 200ml

Medus ar kitas saldiklis | 1a.š. arba pagal skonį Cinamonas | žiupsnis

 

 Gaminame:

 Pašildome pieną mikrobangėje ar prikaistuvyje, jo užvirti nereikia.

 Supilam į puodelį, beriame miltelius, cinamoną, pasaldinam pagal skonį ir išmaišom.

 Pateikimui naudojamas cinamonas ir levandų žiedai.


 

4. KARŠTAS SPANGUOLIŲ SIDRAS

 

INGREDIENTAI:

 Sidras obuolių arba kriaušių | buteliukas

Liofilizuotų spanguolių milteliai | 2 aš  Supergarden

Karšto vyno prieskoniai | 1 aš

Apelsinas | 2 griežinėliai

Medus pagal skonį

Gaminame:

Prieskonius beriame į prikaistuvį ir truputį pakaitinam, kol pradės jaustis aromatas.

Supilame sidrą, liofilizuotas spanguoles, apelsiną ir kaitiname ant silpnos ugnies apie 4-5min.

Nuolat maišom ir neleidžiame užvirti.

Pagardinam medum pagal skonį ir išpilstom į stiklines.


 

5. KALĖDINĖ PAVLOVA

INGREDIENTAI:

Morengui

Kiaušinių baltymai | 6vnt

 Cukraus pudra | 300g (jeigu neturite, sumalkite paprastą cukrų iki miltų konsistencijos su blenderiu)

 Balto vyno actas | 1½ v.š.

 Kukurūzų krakmolas | 1 a.š.

 Kremui

 Mascarpone sūris | 250g

 Riebi grietinėlė | 100ml

 Cukraus pudra | keli valgomi šaukštai 

 Mėgstamo kvapo esencija | naudojamas anyžius, bet tiks vanilė, migdolai

Dekorui

 Liofilizuotos gervuogės | dvi saujos Supergarden

 Spanguolės | dvi saujos Supergarden

 Vyšnių granulės | sauja Supergarden

 Dumplainio liofilizuoti milteliai | 2 v.š. Supergarden

 Šviežios rozmarino šakelės | 2-3vnt

Taipogi tiks viskas, ką rasite namuose: pabarstukai, saldainiukai, tarkuotas šokoladas,  švieži vaisiai, uogos, gėlių žiedlapiai, lapeliai…

Gaminame:
Gaminame morengą:

Įkaitiname orkaitę iki 170C temperatūros.
Baltymus plakame 4min švariame inde, kol virs minštom tampriom putom. 
Dedame cukraus pudrą: šaukštas cukraus – išplakam, šaukštas cukraus – išplakam..
Kai cukrus paisbaigs, plakame dar 3 minutes, tada įpilame actą, krakmolą ir dar papildomai minutė plakam. 
Masė bus standi ir leisis formuojama. 

Ant sviestinio popieriaus nusipaišykite ±25cm skersmens apskritimą – lai tai būna jūsų morengų vainiko kontūras. Apverčiame popierių, dedame ant kepimo skardos, imame didelį šaukštą (arba sukrėskite į konditerinį maišą) ir formuojame mūsų Pavlovą. 

Pašauname Pavlovą į orkaitę ir sumažinam kaitrą iki 140C. 

Kepame 1val 30min. Išjungiame orkaitę ir paliekame visiškai atvėsti joje morengus. Geriausia per naktį.

Atsargiai nuplešiame kepimo popierių ir dedame ant padėklo ar didelės lėkštės. 

Gaminame kremą: 

Kremui skirtus ingredientus suplakame iki lengvai formuojamų sunkių putėsių. Jeigu norisi rūgščiau – išspauskite šiek tiek citrinos sulčių. O masės klampumą reguliuokite grietinėlės pagalba. Kremą tepkite šaukštu arba naudokite konditerinį švirkštą. 

Dekoruojame:

Beriame dumplainio miltelius aplinkui vainiką. Susikarpome rozmariną į 3-4 cm ilgio  vienodas šakeles. Susmaigstome vienodais atstumais aplinkui Pavlovą. Aplinkui formuojame kupstelius iš liofilizuotų vyšnių gabaliukų, spanguolių ir gervuogių. 

Metas leistis į saldžius vaikyste kvepiančius nuotykius!


 

6. IMBIERINIS PYRAGAS

INGREDIENTAI:

½ stiklinės (100 g) cukraus
115 g sviesto
1 kiaušinio
1 stiklinės (360 g) medaus
2 ½ stiklinės (350 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
2 arb. š. maltų imbierų ( „Supergarden“ džiovintus šaltyje )
2 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. maltų gvazdikėlių
½ arb. š. druskos
½ stiklinės (125 g) obuolienės
1 stiklinės karšto vandens

Gaminame:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20×28 cm dydžio kepimo indą.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir kambario temperatūros sviestą iki purumo. Įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir dar kartą labai gerai išplakite.
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Lėtai plakdami tešlą šluotele, supilkite ir įmaišykite obuolienę ir karštą vandenį.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 55-60 minučių. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
6. Atvėsinkite, supjaustykite kvadratėliais ir patiekite.


 

7. AZIJIETIŠKI KALAKUTIENOS KUKULIAI

INGREDIENTAI:

450 g. maltos kalakutienos | Tinka ir kita malta mėsa

1 morkos

1 a.š. “Supergarden“ šaltyje džiovinto česnako 

1 a.š. “Supergarden“ šaltyje džiovintų čili granulių

1/2 a.š. “Supergarden“ šaltyje džiovinto imbiero miltelių

1/2 a.š. druskos

1/4 a.š. pipirų

1 kiaušinio | Jei vengiate – nebūtina

2 v.š. džiūvesėlių | GF versijai – kukurūzų miltų

4 svogūno laiškų

1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus

1 v.š. sojos padažo | GF versijai – Tamari

Ryžių

Žirnių ankščių

Sezamo sėklų

Padažui:

100 ml. vištienos sultinio

2 v.š. sojos padažo | GF versijai – Tamari

1 v.š. austrių padažo

1 v.š. medaus | Tinka ir cukrus (Bet ne taip sveika)

1 v.š. citrinos sulčių

1 a.š. krakmolo

1 a.š. “Supergarden“ šaltyje džiovinto česnako 

1/2 a.š. “Supergarden“ šaltyje džiovinto imbiero miltelių

Gaminame:

 Morką smulkiai sutarkuojame ir nuspaudžiame skystį. Į dubenį dedame visus kukulių ingredientus: maltą kalakutieną, morką, visus prieskonius, kiaušinį, džiūvesėlius, smulkintus svogūno laiškus, aliejų ir sojos padažą. Viską gerai išmaišome, rankomis formuojame kukuliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 25 minutes 190 laipsnių orkaitėje.

Kol kukuliai kepa, išverdame ryžius, pakepiname žirnių ankštis. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.Kai kukuliai iškepa, paruoštą padažą pilame į keptuvę ir maišydami kaitiname kelias minutes kol padažas sutirštėja. Į tirštą padažą perkeliame kukulius, išmašome, kad visi kukuliai tolygiai pasidengtų. Patiekiame su virtais ryžiais ir keptomis žirnių ankštimis (ja galite puikiai pakeisti brokoliu).Pabarstome smulkintais svogūno laiškais ir sezamu.  


 

8. ORKAITĖJE KEPTI VIŠTOS KETVIRČIAI SU ČESNAKINIU PRIESKONINIU SVIESTU

INGREDIENTAI:

Prieskoniniam sviestui
200 g sviesto
1 arb. š. „Supergarden“ džiovinto šaltyje česnako granulių
1 arb. š. „Supergarden“ džiovintų šaltyje čiobrelių
1 arb. š. „Supergarden“ džiovintų šaltyje raudonėlių
1 arb. š. „Supergarden“ džiovintų šaltyje rozmarinų
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. smulkios Himalajų druskos

4 vištos ketvirčių

Daržovėms:
bulvių
saldžiųjų bulvių
morkų
alyvuogių aliejaus
mėgstamų prieskonių

Gaminame:

 Iš pradžių paruoškite prieskoninį sviestą. Minkštą kambario temperatūros sviestą sudėkite į dubenį. Suberkite česnako granules, šaltyje džiovintus čiobrelius, raudonėlius ir rozmarinus (galite naudoti ir šviežius produktus), pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais ir druska. Gerai išsukite, kol prieskoniai tolygiai pasiskirstys.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Vištos ketvirčius gerai nuplaukite ir nusausinkite. Kruopščiai įtrinkite prieskoniniu sviestu iš visų pusių, po odele taip pat. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Daržoves supjaustykite didokais gabalėliais (bulves į keturias dalis, saldžiąsias bulves storomis riekelėmis, morkas į keturias dalis). Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite mėgstamais prieskoniais (galite naudoti tą patį prieskonių mišinį, kurį bėrėte į sviestą) ir išmaišykite, kol visi daržovių gabalėliai tolygiai pasidengs aliejumi ir prieskoniais. Daržoves vienu sluoksniu suberkite į kepimo skardą šalia vištos.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol višta ir daržovės bus iškepusios. Patiekite su šviežiomis salotomis.


 9. Žiemos tortas (Veganiškas)

INGREDIENTAI:

Pagrindas

1 sauja avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)

1 sauja graikinių riešutų

6-7 šviežios datulės

2 v.š. morkų sulčių

1 a.š. "Supergarden" morkų miltelių

Marcipanas

3 v.š. migdalų miltų

1 v.š. agavų sirupo

1 a.š. "Supergarden"  šeivamedžio uogų miltelių

Anakardžių riešutų kremas:

200 gr anakardžių riešutų

100 ml tirpinto kokosų aliejaus

200 ml augalinio pieno

150 ml agavų sirupo

1 v.š. citrinos sulčių

2 v.š. apelsinų sulčių

Apelsino cedra

Žiupsnelis druskos

2 a.š. "Supergarden"  morkų miltelių

Papuošimas

"Supergarden" vyšnių granulės

"Supergarden"  juodųjų serbentų puselės

Gaminame: 

Avižinius dribsnius stambiai sumalti (pvz su kavamale). Graikinius riešutus susmulkinti, sudėti datules (be odelės ir kauliukų) ir smulkinti iki kol sukibs. Sudėti visus torto pagrindo produktus ir išmaišyti. Suberti į norimą formą, kietai suspausti ir įdėti valandai į šaldytuvą. Nuo morkų sulčių avižiniai miltai sudrėks ir taps minkšti.

Kol pagrindas šaldytuve, gaminame marcipaną. Galima ir iš vakaro, ar anksčiau, pasidaryti ir laikyti šaldytuve. Marcipano produktus maišome apie 5 min., kad pakankamai sudrėktų uogų milteliai. Formuojame kamuoliukus, arba, norimas formeles, ir sudedame ant pagrindo. Toliau gali būti šaldytuve :)

Gaminame anakardžių riešutų kremą. Riešutai mirkyti per naktį arba ne mažiau 6 valandų, užpilti karštu vandeniu. Nusunkti riešutai ir visi kiti produktai smulkinami/plakami iki vientisos kreminės masės.

Kremą pilti į tortinę ant pagrindo su marcipanais ir dėti į šaldiklį. Mažiausiai 4 valandoms, kad sustingtų.

Puošti tortą išėmus iš šaldiklio ir 15 min. palaikius kambario temperatūroje.


10. Žirnelių ir kukurūzų tyrsriubė

INGREDIENTAI:

Supergarden kukurūzų milteliai | 1vš
Supergarden žirnelių milteliai | 1vš
Kuskusas | 2 aš
Sultinio kubelis | 1/6
Virintas vanduo | 200ml
Papildomai galima įsidėti džiovintų šaltyje kukurūzų ar žirnelių saują, žiubsnį druskos bei pipirų.

Gaminame:

Viską tiesiog sumaišome ir suberiame į indelį, o kai labai išalksime - tiesiog užpilsime karštu vandeniu, luktelsime ir galėsime valgyti šiiiltą skanią sriubytę!