Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas
Ingredientai
Kokosiniam-riešutiniam pagrindui:
1 ½ stiklinės (150 g) migdolų miltų
1 stiklinės (190 g) nesūdytų kepintų žemės riešutų
½ stiklinės (50 g) kokosų drožlių
½ arb. š. druskos
¼ stiklinės (80 g) klevų sirupo
4 valg. š. (55 g) kokosų aliejaus
Avietiniam kremo sluoksniui:
250 g maskarponės sūrio
½ skardinės (190 g) saldinto sutirštinto pieno
3 valg. š. (35 g) šaltyje džiovintų „Supergarden“ aviečių miltelių
1 valg. š. klevų sirupo
1 valg. š. citrinų sulčių
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
10 g želatinos
40 ml vandens
Mangų kremo sluoksniui:
250 g maskarponės sūrio
½ skardinės (190 g) saldinto sutirštinto pieno
3 valg. š. (40 g) šaltyje džiovinto „Supergarden“ mango miltelių
1 valg. š. klevų sirupo
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
10 g želatinos
40 ml vandens
Papuošimui:
šviežių aviečių
šaltyje džiovintų „Supergarden“ aviečių granulių
šviežių čiobrelių
citrinų griežinėlių
Gaminame
- Kepimo formą atsegamu kraštu (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ar folija, ir ištepkite kokosų aliejumi.
2. Paruoškite pagrindą. Migdolų miltus, kepintus žemės riešutus, kokosų drožles ir druską suberkite į smulkintuvą, ir smulkinkite, kol liks labai maži žemės riešutų gabalėliai. Nemalkite iki miltų ar iki riešutų sviesto tekstūros. Į tą patį smulkintuvą supilkite klevų sirupą ir kokosų aliejų. Dar šiek tiek pasmulkinkite, kol masė taps lipni, ims kibti į rutulį.
3. Paruošta mase išklokite kepimo formos dugną. Paspauskite delnais, kad pagrindas būtų kuo tolygesnis ir tvirtesnis. Atidėkite į šalį, kol paruošite kremą.
4. Paruoškite avietinį kremą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
5. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite maskarponę, saldintą sutirštintą pieną, aviečių miltelius, klevų sirupą ir citrinų sultis.
6. Atskirame inde elektriniu plaktuvu iki standžių putų išplakite grietinėlę. Neperplakite. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremą.
7. Želatinai išbrinkus, ištirpinkite ją virš garų vonelės. Jokiais būdais neleiskite želatinai užvirti, nes taip želatina praras stingdančias savybes! Ištirpintą šiek tiek atvėsinkite ir lėtai supilkite į kambario temperatūros kremą.
8. Paruoštą kremą supilkite į kepimo formą ant torto pagrindo, paviršių išlyginkite. Palaikykite šaldytuve bent 2-3 valandas, kol sustings.
9. Paruoškite mangų kremą. Kremą paruoškite lygiai taip pat kaip avietinį, tik naudokite šaltyje džiovintus mangų miltelius.
10. Paruošę kremą, supilkite į ant sustingusio avietinio kremo sluoksnio. Paviršių išlyginkite. Palaikykite šaldytuve dar bent 4 valandas ar geriausiai per naktį, kol tortas bus pilnai sustingęs.
11. Papuoškite tortą šviežiomis avietėmis, šaltyje džiovintų aviečių granulėmis ir čiobrelio šakelėmis.