TRAŠKIOS BATATŲ BULVYTĖS SU JOGURTINIU KRAPŲ PADAŽU

Užkandis Gaminimo trukmė: 30 min.

Ingredientai

Bulvytėms reikės:

4 mažų saldžiųjų bulvių

1 v.š. aliejaus

1 v.š. krakmolo

1/2 a.š. česnako miltelių

1/2 a.š. maltos paprikos

Žiupsnelio pipirų

1/2 a.š. druskos

 

Padažui reikės:

3 v.š. graikiško jogurto

1 skiltelės česnako

1 a.š. krapų | Tinka švieži arba džiovinti šaltyje “Supergarden“

Druskos ir pipirų

Šlakelio citrinos sulčių

Gaminame

  1. Bulves švariai nuplauname. Odelės nelupame.
  2. Bulves supjaustome lygaus dydžio šiaudeliais , beriame į gilų dubenį, užpilame šaltu vandeniu ir mirkome 30 minučių. Šis žingsnis nėra būtinas, bet padeda bulvytėms iškepti traškiai, nes mirkymo metu pašalinamas bulvėse esantis krakmolo perteklius. Bet jei skubate, tikrai galite ir praleisti!
  3. Bulvytes nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
  4. Bulvytes sumaišome su aliejumi.
  5. Bulvytes sumaišome su krakmolu, česnako ir paprikos milteliais bei pipirais. Stengiamės maišyti taip, kad visos bulvytės tolygiai pasidengtų. Druskos kolkas nededame – ją barstysime gale. Šis žingsnis taip pat padeda bulvytėms iškepti traškesnėms.
  6. Bulvytes perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dedame taip, kad jos tarpusavyje nesiliestų – tai padės bulvytėms iškepti traškiai, o ne išsitroškinti kepant glaustai.
  7. Kepame su vėjeliu 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių, kepimo viduryje bulvytes apverčiame.
  8. Iškepusias bulvytes pabarstome druska. Prieš tai paragaukite, ar druskos norisi – man jos papildomai nebeprireikė.
  9. Gaminame padažą: indelyje sumaišome visus ingredientus.
  10. Iškepusias bulvytes patiekiame su paruoštu padažu.

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji