Granola su uogomis
Užkandis
Gaminimo trukmė: 10 min.
Ingredientai
• 3 stiklinių avižinių dribsnių (geriausia – viso grūdo)
• 1 stiklinės kokoso drožlių
• 1/2 stiklinės graikinių riešutų
• 1/2 stiklinės lazdyno riešutų
• 1/2 stiklinės linų sėmenų
• 1/4 stiklinės Chia sėklų
• 1 v.š. cinamono
• Žiupsnelio druskos
• 1/2 stiklinės kokosų aliejaus
• 1/2 stiklinės klevų sirupo ARBA medaus (Jei ne vegan)
• 1 stiklinės mėgstamų šaltyje džiovintų uogų “Super Garden“ (naudota: avietes, šilauoges ir gervuoges).
Gaminame
- Dubenyje sumaišome visus produktus, išskyrus uogas.
- Paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepame 150 laipsnių orkaitėje 30 min, kas 10 min pamaišydami ir prižiūrėdami, kad per daug neapskrustų.
- Ištraukus iš orkaitės atvėsiname – vėsdama granola tampa traški.
- Kai granola pilnai atvėsta – įmaišome šaltyje džiovintas uogas.
- Laikome sandariame inde iki mėnesio. Nors kažin, ar mėnesį toks skanumynas išsilaikys