KOKOSINĖ GRANOLA SU UOGOMIS IR VAISIAIS

Užkandis Gaminimo trukmė: 30 min.

Ingredientai

3 stiklinių (300 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 stiklinės (140 g) migdolų
1 arb. š. malto cinamono
žiupsnio druskos
½ arb. š. vanilinio cukraus
1/3 stiklinės (70 g) kokosų aliejaus
1/3 stiklinės (100 g) klevų sirupo
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
1 stiklinės šaltyje džiovintų „Supergarden“ uogų ir vaisių (aviečių, braškių, gervuogių, bananų, mangų, kt.)

Gaminame

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kapotus migdolus, cinamoną, druską ir vanilinį cukrų.
3. Į nedidelį puodą sudėkite kokosų aliejų ir klevų sirupą. Pašildykite virš silpnos ugnies maišydami tol, kol gausite visiškai vientisą masę. Ją iš karto supilkite į dubenį su sausų produktų mišiniu ir gerai išmaišykite, kad sirupas pasiskirstytų kuo tolygiau.
4. Paruoštą granolą suberkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, paskleiskite vienu plonu sluoksniu.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tuomet skardą išimkite iš orkaitės. Traškus dribsnius pamaišykite ir įmaišykite į juos kokosų drožles. Grąžinkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite dar 5-7 minutes, kol dribsniai bus gražiai auksinės spalvos. Stebėkite, kad kokosų drožlės neperkeptų.
6. Leiskite traškiems dribsniams atvėsti, tuomet įmaišykite į juos šaltyje džiovintas uogos.
7. Laikykite sandariame inde iki 3-4 savaičių. Patiekite su graikišku jogurtu, chia pudingu, pienu ar naudokite sluoksniuotiems kreminio sūrio desertams gardinti.

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji