ČESNAKINIAI SŪRIO KREKERIAI SU MORKŲ HUMUSU

Užkandis Gaminimo trukmė: 30 min.

Ingredientai

Krekeriams:
1 stiklinės (140 g) „Kauno grūdų“ a. r. kvietinių miltų
¼ arb. š. druskos
½ arb. š. česnakų miltelių
1 arb. š. šviežių kapotų arba liofilizuotų rozmarinų
60 g šalto sviesto
½ stiklinės (50 g) tarkuoto kietojo sūrio
4-5 valg. š. riebios grietinėlės
stambios jūros druskos apibarstymui

Humusui:
300 g morkų
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio kajeno paprikos
1 skardinės (250 g) virtų avinžirnių
2 valg. š. sezamų pastos („Tahini“)
2 skiltelių česnako (nebūtinai)
½ citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. malto kumino
vandens

Gaminame

IŠKEPKITE KREKERIUS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, česnakų miltelius ir smulkintus rozmarinus. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų tol, kol gausite trupinius. Suberkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir išmaišykite.
  3. Dalimis pilkite grietinėlę ir minkykite, kol gausite minkštą, vientisą tešlą.
  4. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.
  5. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto švaraus paviršiaus ir iškočiokite į ploną tešlos lakštą. Supjaustykite mažais (maždaug 3×3 cm dydžio) kvadratėliais. Atsargiai juos perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami tarp kvadratėlių nedidelius tarpelius. Subadykite nedidele šakute, plonai aptepkite šlakeliu vandens ir apibarstykite trupučiu stambios jūros druskos (nepersistenkite, nes krekeriai bus per sūrūs).
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių, kol krekeriai taps gražiai auksinės spalvos.
  7. Atvėsinkite ir patiekite su humusu.

PARUOŠKITE HUMUSĄ

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. 2. Morkas nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi, žiupsniu druskos, pipirų ir kajeno paprikos. Suberkite ant kepimo popieriaus į skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės. Atvėsinkite.
  3. Avinžirnius iš skardinės nuvarvinkite ir labai gerai nusausinkite. Spausdami tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles.
  4. Visus humusui skirtus ingredientus sudėkite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki visiškai vientisos masės.
  5. Jei humusas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens – tiek, kad gautumėte tinkamą konsistenciją.
  6. Perdėkite humusą į dubenėlį, prieš patiekdami apšlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite prieskoninėmis žolelėmis, juodaisiais pipirais, sezamų sėklomis.
  7. Patiekite su krekeriais.

 

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji