VEGETARIŠKI SUMUŠTINIAI SU BUROKĖLIŲ HUMUSU

Užkandis Gaminimo trukmė: 10 min.

Ingredientai

Burokėlių humusui (250 ml):
1 skardinės (250 g) virtų avinžirnių
2 valg. š. „Supergarden“ džiovintų šaltyje burokėlių miltelių (arba 2 virtų vidutinio dydžio burokėlių)
2 valg. š. sezamų pastos („Tahini“)
2 skiltelių česnako (nebūtinai)
½ citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. malto kumino
vandens

Patiekti:
alyvuogių aliejaus
šviežių prieskoninių žolelių
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
paskrudintų sezamų sėklų

Sumuštiniui:
4 riekelių tamsios duonos
tepamojo sūrelio su žalumynais (pvz., „Philadelphia“)
burokėlių humuso
½ avokado
saujelės gražgarsčių (ar kitų mėgstamų žalių salotų)
kelių agurko griežinėlių

Gaminame

  1. Paruoškite humusą. Avinžirnius iš skardinės nuvarvinkite ir labai gerai nusausinkite. Spausdami tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles.
    2. Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki visiškai vientisos masės.
    3. Jei humusas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens – tiek, kad gautumėte tinkamą konsistenciją.
    4. Perdėkite humusą į dubenėlį, prieš patiekdami apšlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite prieskoninėmis žolelėmis, juodaisiais pipirais, sezamų sėklomis.
    5. Šaldytuve sandariame indelyje humusą laikyti galite iki 4 dienų.
    6. Paruoškite sumuštinius. Duoną paskrudinkite skrudintuve arba orkaitėje.
    7. Dvi duonos riekeles dosniai aptepkite tepamuoju sūreliu ir burokėlių humusu.
    8. Ant viršaus paskleiskite plonai supjaustyto avokado riekeles, gražgarsčių lapelius, porą agurko griežinėlių.
    9. Ant sumuštinio viršaus užvožkite antrąsias duonos riekeles. Patiekite nedelsiant!

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji