VARŠKĖS APKEPAS SU BOLIVINĖMIS BALANDOMIS, BANANAIS IR UOGOMIS

Užkandis Gaminimo trukmė: 30 min.

Ingredientai

100 g bolivinės balandos sėklų
žiupsnio druskos
1 kg varškės
1 gerai sunokusio banano
2 valg. š. kokosų sviesto
3-4 valg.š. kokosų žiedų cukraus
žiupsnio vanilinio cukraus
6 didelių kiaušinių
3-4 saujų 
„Supergarden“ šaltyje džiovintų mėlynių
3-4 saujų 
„Supergarden“ šaltyje džiovintų braškių gabaliukų

sviesto kepimo formai ištepti
migdolų miltų formai pabarstyti

Viršui:
migdolų plokštelių
saujelės šaltyje džiovintų uogų

Patiekti:
graikiško jogurto
mėgstamų uogų
klevų sirupo, medaus ar pan. (jei mėgstate saldžiau)

Gaminame

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo indą (26 cm skersmens) ištepkite gabalėliu sviesto ir apibarstykite migdolų miltais (arba džiūvėsėliais).
2. Vidutinio dydžio puode užvirkite dvi stiklines vandens. Įberkite žiupsnį druskos, suberkite bolivinės balandos sėklas. Virkite virš vidutinės ugnies apie 15 minučių, kol sėklos išbrinks, suminkštės, taps beveik skaidrios. Nuimkite nuo ugnies, jei liko skysčio – nupilkite. Uždengtame puode leiskite pastovėti dar 10-15 minučių, tuomet permaišykite šakute. Sėklos turi būti minkštos, bet birios. Atvėsinkite.
3. Į didelį dubenį sudėkite varškę, gerai sunokusį bananą, kokosų sviestą, kokosų žiedų cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius. Gerai ištrinkite maisto smulkintuvu iki kuo tolygesnės masės. Įmaišykite atvėsintas bolivinės balandos sėklas.
4. Atskirame dubenyje kiaušinių baltymus elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Sudėkite ir įmaišykite juos į varškės masę per tris kartus. Nepermaišykite.
5. Suberkite šaltyje džiovintas uogas ir lengvai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų masėje.
6. Sukrėskite masę į paruoštą kepimo formą, ant viršaus užberkite šaltyje džiovintų uogų ir migdolų plokštelių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Jei viršus ims per stipriai rusti, uždenkite folijos lakštu ir kepkite toliau.
7. Apkepui iškepus, leiskite jam pailsėti kepimo formoje 10-15 minučių, tuomet pjaustykite ir patiekite su mėgstamais priedais.

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji