VYŠNINIS TORTAS SU MASKARPONE (CHERRY VELVET CAKE)

Desertas Gaminimo trukmė: 30 min.

Ingredientai

Biskvitui:
1 stiklinės (200 g) cukraus
2/3 stiklinės (140 g) kokosų aliejaus
1 arb. š. vanilinio cukraus
2 kiaušinių
1 2/3 stiklinės (400 ml) pieno
1 arb. š. baltojo vyno acto
2 stiklinių (280 g) miltų
1 arb. š. druskos
2 arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. kakavos miltelių
3 valg. š. „Supergarden“ džiovintų šaltyje vyšnių miltelių

Kremui:
250 g maskarponės
1 stiklinės (140 g) miltelinio cukraus
200 ml riebios (35–36 proc.) grietinėlės
1 citrinos žievelės
½ citrinos sulčių

Gaminame

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 15-16 cm skersmens kepimo formą.
  2. Visus biskvitui skirtus ingredientus sudėkite į didelį dubenį ir elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Supilkite į paruoštą kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. Iškepusį biskvitą atvėsinkite.
  3. Paruoškite kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės išplakite maskarponę ir miltelinį cukrų. Toliau plakdami lėtai pilkite grietinėlę. Išplakite iki standžios vientisos masės. Neperplakite! Suberkite nutarkuotą citrinos žievelę, išspauskite citrinos sultis ir išmaišykite.
  4. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į keturias lygias dalis – keturis biskvito lakštus.
  5. Pirmąjį biskvito lakštą dėkite ant lėkštės ar tortinės, ant kurios patieksite tortą. Apjuoskite tortinės formos borteliu. Aptepkite ketvirtadaliu maskarponės kremo. Dėkite antrąjį biskvitą, švelniai paspauskite, taip pat aptepkite kremu. Taip susluoksniuokite visus biskvitus, viršutinis sluoksnis turi būti maskarponės kremo.
  6. Surinktą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį. Kitą dieną nuimkite bortelį, kraštus perbraukite mentele ar peiliu, kad būtų lygesni.
  7. Paruoškite pagal norus – aš puošiau čiobrelio šakelėmis, liofilizuotomis uogomis, citrinų gabalėliais ir liofilizuotų vyšnių milteliais.

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji