BRAŠKINIS-CITRININIS RYŽIŲ PUDINGAS

Desertas Gaminimo trukmė: 30 min.

Ingredientai

Ryžių pudingui:
1 stiklinės (200 g) apvaliagrūdžių ryžių
1/4 stiklinės (50 g) rudojo cukraus
5-7 stiklinių (1,25 – 1,75 l) pieno
1 vanilės ankšties
žiupsnelio druskos

2-3 arb. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ braškių miltelių
½ arb. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ citrinų miltelių

Papuošti:
šaltyje džiovintų „Supergarden“ braškių gabaliukų
braškių
citrinų griežinėlių

Gaminame

  1. Paruoškite ryžių pudingą. Į vidutinio dydžio puodą suberkite ryžius ir cukrų, supilkite 5 stiklines pieno, įdėkite vanilės ankštį (prieš tai perpjaukite ją išilgai ir išimkite sėklytes) ir įberkite žiupsnelį druskos. Kaitinkite virš kaitrios ugnies, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, vis atidengdami ir pamaišydami, apie 30 – 45 minutes, kol ryžiai taps minkšti. Jei matote, kad pienas jau išgaravęs, bet ryžiai dar kietoki, įpilkite daugiau pieno ir virkite toliau. 
  2. Paruoštą pudingą nukelkite nuo ugnies ir išimkite vanilės ankštį.
  3. Padalinkite dar šiltą pudingą į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įmaišykite šaltyje džiovintus braškių miltelius, į kitą dalį – citrinų miltelius, kol šie tolygiai pasiskirstys ir ištirps, nudažydami pudingą rausva ir šviesiai gelsva spalva. Atvėsinkite.
  4. Atvėsusį ryžių pudingą susluoksniuokite į stiklines: pradėkite nuo sluoksnio braškinio ryžių pudingo, tuomet citrininio ryžių pudingo, galiausiai – ant viršaus paskleiskite sluoksnelį citrinų kremo.
  5. Papuoškite šaltyje džiovintų braškių gabaliukais, citrinų griežinėliais ir šviežiomis braškėmis.

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji