IMBIERINIS PYRAGAS

Desertas Gaminimo trukmė: 30 min.

Ingredientai

½ stiklinės (100 g) cukraus
115 g sviesto
1 kiaušinio
1 stiklinės (360 g) medaus
2 ½ stiklinės (350 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
2 arb. š. maltų imbierų

2 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. maltų gvazdikėlių
½ arb. š. druskos
½ stiklinės (125 g) obuolienės
1 stiklinės karšto vandens

Gaminame

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20×28 cm dydžio kepimo indą.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir kambario temperatūros sviestą iki purumo. Įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir dar kartą labai gerai išplakite.
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Lėtai plakdami tešlą šluotele, supilkite ir įmaišykite obuolienę ir karštą vandenį.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 55-60 minučių. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
6. Atvėsinkite, supjaustykite kvadratėliais ir patiekite.

Recepto šaltinis: Dinner then Dessert

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji