BUFALO VIŠTIENOS IR BOLIVINĖS BALANDOS TROŠKINYS
Užkandis
Gaminimo trukmė: 30 min.
Ingredientai
4 sočioms porcijoms reikės:
- Šlakelio aliejaus
- 2 vištienos filė – tobula, jei turite likusios keptos ar virtos vištienos
- 1 pakuotės “Supergarden“ džiovintų šaltyje daržovių mišinio
- 1/2 a.š. druskos
- 1/4 a.š. pipirų
- 1 a.š. maltos paprikos
- 1 a.š. česnako miltelių
- 1/4 a.š. maltos aitriosios paprikos
- 1 stiklinės (250 ml) bolivinės balandos
- 1 skardinės (400 ml) smulkintų pomidorų savo sultyse
- 300 ml. vandens arba vištienos sultinio
- 1-2 v.š. čili padažo
- 1-2 v.š. grietinės
- 200 g. sūrio
- 1 avokado
- Šviežios kalendros
Padažui reikės:
- 4 v.š. graikiško jogurto
- 1 česnako skiltelės
- Žiupsnelio druskos ir pipirų
- Šlakelio citrinos sulčių
Gaminame
- Jei naudosite jau pagamintą vištieną – ją suplėšykite. Jei vištieną dar tik gaminsite, tuomet paruoškite taip, kaip jums patogu. Galima virti, kepti filė orkaitėje ar keptuvėje arba tiesiog iškepti gabalėliais.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame jau pagamintą vištieną, suberiame daržoves ir visus prieskonius, išmaišome ir pakaitiname porą minučių.
- Bolivinę balandą praskalaujame vandeniu ir beriame į keptuvę prie mėsos su daržovėmis, išmaišome ir pakepiname porą minučių.
- Į keptuvę supilame pomidorus ir sultinį. Jei naudosite vandenį, o ne sultinį, tuomet papildomai pridėkite druskos pagal skonį.
- Kai vanduo pradeda burbuliuoti, sumažiname ugnį (kad skystis vos vos burbuliuotų) ir uždengiame keptuvę. Troškiname 15 minučių.
- Po 15 minučių skysčio jau turi būti nelikę, o bolivinė balanda turi būti pagaminta.
- Į keptuvę dedame čili padažo, grietinės, pusę tarkuoto sūrio, išmaišome.
- Jei norisi, kad skoniai dar geriau susijungtų tarpusavyje – perkeliame keptuvės turinį į orkaitę ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Taip skonis dar sodresnis, tačiau taupant laiką, to galima ir nedaryti, o valgyti troškinį jau iš keptuvės.
- Indelyje sumaišome visus jogurto padažo ingredientus.
- Patiekiame pabarsčius likusiu tarkuotu sūriu, avokadu, smulkinta kalendra ir paruoštu jogurtiniu padažu.