BUFALO VIŠTIENOS IR BOLIVINĖS BALANDOS TROŠKINYS

Užkandis Gaminimo trukmė: 30 min.

Ingredientai

4 sočioms porcijoms reikės:

  • Šlakelio aliejaus
  • 2 vištienos filė – tobula, jei turite likusios  keptos ar virtos vištienos
  • 1 pakuotės “Supergarden“ džiovintų šaltyje daržovių mišinio
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1 a.š. maltos paprikos
  • 1 a.š. česnako miltelių
  • 1/4 a.š. maltos aitriosios paprikos
  • 1 stiklinės (250 ml) bolivinės balandos
  • 1 skardinės (400 ml) smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 300 ml. vandens arba vištienos sultinio
  • 1-2 v.š. čili padažo
  • 1-2 v.š. grietinės
  • 200 g. sūrio
  • 1 avokado
  • Šviežios kalendros

Padažui reikės:

  • 4 v.š. graikiško jogurto
  • 1 česnako skiltelės
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių

1 a.š. “Supergarden“ džiovintų šaltyje krapų

Gaminame

  1. Jei naudosite jau pagamintą vištieną – ją suplėšykite. Jei vištieną dar tik gaminsite, tuomet paruoškite taip, kaip jums patogu. Galima virti, kepti filė orkaitėje ar keptuvėje arba tiesiog iškepti gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame jau pagamintą vištieną, suberiame daržoves ir visus prieskonius, išmaišome ir pakaitiname porą minučių.
  3. Bolivinę balandą praskalaujame vandeniu ir beriame į keptuvę prie mėsos su daržovėmis, išmaišome ir pakepiname porą minučių.
  4. Į keptuvę supilame pomidorus ir sultinį. Jei naudosite vandenį, o ne sultinį, tuomet papildomai pridėkite druskos pagal skonį.
  5. Kai vanduo pradeda burbuliuoti, sumažiname ugnį (kad skystis vos vos burbuliuotų) ir uždengiame keptuvę. Troškiname 15 minučių.
  6. Po 15 minučių skysčio jau turi būti nelikę, o bolivinė balanda turi būti pagaminta.
  7. Į keptuvę dedame čili padažo, grietinės, pusę tarkuoto sūrio, išmaišome.
  8. Jei norisi, kad skoniai dar geriau susijungtų tarpusavyje – perkeliame keptuvės turinį į orkaitę ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Taip skonis dar sodresnis, tačiau taupant laiką, to galima ir nedaryti, o valgyti troškinį jau iš keptuvės.
  9. Indelyje sumaišome visus jogurto padažo ingredientus.
  10. Patiekiame pabarsčius likusiu tarkuotu sūriu, avokadu, smulkinta kalendra ir paruoštu jogurtiniu padažu.

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji