Avinžirnių ir daržovių kepsneliai
Užkandis
Gaminimo trukmė: 20 min.
Ingredientai
12 kepsnelių reikės:
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių
- 1 nedidelės cukinijos
- 3 v.š. “Supergarden“ šaltyje džiovintų kukurūzų
- 3 v.š. “Supergarden“ šaltyje džiovintų morkų
- 3 v.š. “Supergarden“ šaltyje džiovintų burokėlių
- 1 a.š. “Supergarden“ šaltyje džiovinto česnako
- 1 a.š. “Supergarden“ šaltyje džiovintų petražolių
- Druskos, pipirų
- 1 kiaušinio | Veganiškai versijai, galite naudoti 1 flax egg (1 v.š. maltų linų sėmenų + 3 v.š. šilto vandens)
- 2 v.š. miltų | GF versijai naudoju kukurūzų miltus
- Aliejaus kepimui
Gaminame
Gaminame:
- Avinžirnius sutriname maisto smulkintuvu.
- Sutarkuojame cukiniją, rankomis nuspaudžiame kiek įmanoma skysčio.
- Indelyje suplakame kiaušinį su druska ir pipirais (arba paruoškite flax egg).
- Į dubenį beriame sutrintus avinžirnius, tarkuotą cukiniją, kukurūzus, morkas, burokėlius, česnaką, petražoles, kiaušinio plakinį, miltus.
- Viską gerai išmaišome.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, rankomis formuojame kepsnelius ir kepame juos po 5 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
- Iškepusius kepsnelius galite dėti ant popierinių rankšluosčių ir taip pašalinti nepageidaujamą riebalų perteklių po kepimo