ORKAITĖJE KEPTI VIŠTOS KETVIRČIAI SU ČESNAKINIU PRIESKONINIU SVIESTU
Užkandis
Gaminimo trukmė: 30 min.
Ingredientai
Prieskoniniam sviestui:
200 g sviesto
1 arb. š. „Supergarden“ džiovinto šaltyje česnako granulių
1 arb. š. „Supergarden“ džiovintų šaltyje čiobrelių
1 arb. š. „Supergarden“ džiovintų šaltyje raudonėlių
1 arb. š. „Supergarden“ džiovintų šaltyje rozmarinų
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. smulkios Himalajų druskos
4 vištos ketvirčių
Daržovėms:
bulvių
saldžiųjų bulvių
morkų
alyvuogių aliejaus
mėgstamų prieskonių
Gaminame
- Iš pradžių paruoškite prieskoninį sviestą. Minkštą kambario temperatūros sviestą sudėkite į dubenį. Suberkite česnako granules, šaltyje džiovintus čiobrelius, raudonėlius ir rozmarinus (galite naudoti ir šviežius produktus), pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais ir druska. Gerai išsukite, kol prieskoniai tolygiai pasiskirstys.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Vištos ketvirčius gerai nuplaukite ir nusausinkite. Kruopščiai įtrinkite prieskoniniu sviestu iš visų pusių, po odele taip pat. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Daržoves supjaustykite didokais gabalėliais (bulves į keturias dalis, saldžiąsias bulves storomis riekelėmis, morkas į keturias dalis). Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite mėgstamais prieskoniais (galite naudoti tą patį prieskonių mišinį, kurį bėrėte į sviestą) ir išmaišykite, kol visi daržovių gabalėliai tolygiai pasidengs aliejumi ir prieskoniais. Daržoves vienu sluoksniu suberkite į kepimo skardą šalia vištos.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol višta ir daržovės bus iškepusios. Patiekite su šviežiomis salotomis.